Türkiye'nin Her Yerine Aynı Gün Kargo

Keten Tohumu Yağı (250 ml)

  • Vergiler Hariç: 89,00TL
  • Markalar -
  • Ürün Kodu: Keten Tohumu Yağı (250 ml)
  • Stok Durumu: Stokta var

Keten yağı (Oleum linii), keten tohumundan elde edilen bir bitkisel yağdır.Bu bitkisel yağda yüksek oranda tekli ve çoklu doymamış yağ asitleri, çok düşük oranda doymuş yağ asiti, yüksek oranda lifle birlikte bol miktarda potasyum, az miktarlarda ise magnezyum, demir, bakır, çinko ve çeşitli vitaminler içerir.Bu yağ, yanıklardan ileri gelen yaralarda ağrı dindirici olarak kullanılır. Bitki tohumları su veya süt ile kaynatılarak lapa yapılır ve haricen ilaç şeklinde ..

89,00TL

Keten yağı (Oleum linii), keten tohumundan elde edilen bir bitkisel yağdır.

Bu bitkisel yağda yüksek oranda tekli ve çoklu doymamış yağ asitleri, çok düşük oranda doymuş yağ asiti, yüksek oranda lifle birlikte bol miktarda potasyum, az miktarlarda ise magnezyumdemirbakırçinko ve çeşitli vitaminler içerir.

Bu yağ, yanıklardan ileri gelen yaralarda ağrı dindirici olarak kullanılır. Bitki tohumları su veya süt ile kaynatılarak lapa yapılır ve haricen ilaç şeklinde kullanılır.

Bitki tohumlarından iki şekilde yağ elde edilir. Birinci yöntem ısı verilmek suretiyle yağ çıkartılmasıdır. Diğer yöntem ise soğuk pres yöntemi ile yağ elde edilir. Bu yağ içinde % 90 doymamış asitler bulunur. Anadolu yağ ketenlerinin tohumlarında, yağ miktarı ortalama % 40'tır.

Isı ile çıkartılan yağlar sanayi'de ve özellikle boyacılık ve kozmetik sektöründe kullanılır. Ahşap vernik boyaların ve ressamların kullandığı tüm yağlı boyaların ana hammaddesi keten tohumu yağıdır.

Soğuk pres yöntemi ile üretilen yağlar ise günümüzde bitkisel besin takviyesi olarak sıklıkla kullanılır. Isı ile çıkartılan keten yağının kimyasal yapısı bozulduğu için gıda takviyesi olarak tüketilmez. Soğuk pres yöntemi ile üretilen yağları tüketmek sağlık yönünden oldukça faydalıdır.

Kalp ve damar sağlığı için omega3 yağ asitleri içeren besinleri tüketmek gerekmektedir. Aynı miktardaki ıspanak, ceviz ve brokoliden 10 kat daha fazla Omega 3 (Alfa-linolenik asit cinsinden) yağ asitini bünyesinde barındırır. Bu yüzden bu ürünün yağı, balık yağının (en fazla omega3 yağ asiti soğuk deniz balıklarında bulunmaktadır) en yakın bitkisel muadili olarak gösterilebilir. Düzenli Balık tüketemeyen bireyler omega3 kaynağı olarak soğuk pres keten yağını güvenle tüketebilir.

Keten yağının içindeki yüksek miktardaki omega3 yağ asitleri (Alfa-linolenik asit cinsinden]] havadaki oksijen ile çok hızlı tepkimeye girip kimyasal yapısı bozulur. Bu sebeple keten yağı taze olarak tüketilmelidir.

KETEN TOHUMU YAĞI NASIL KULLANILIR?

Günde 3 tatlı kaşığı keten tohumu yağı tüketebilirsiniz. Daha fazla tüketilmesi zararlı olabilir. Su ile birlikte tüketilebilir. Ayrıca yoğurda karıştırabilir yada bal ile de tatlandırarak tüketebilirsiniz. Güneş ışığı olmayan bir yerde saklamalısınız. İşlenmiş keten tohumu yerine doğal keten tohumu kullanmak sizin yararınıza olacaktır. Keten tohumunu küçük şişelerle alıp tüketmek daha iyi olur, açık olarak uzun süre saklamak tercih edilmemelidir.

KETEN TOHUMU YAĞINI NİÇİN TERCİH ETMELİYİZ?

Keten tohumu yağı yerine keten tohumu da kullanılabilir. O halde niçin keten tohumu yağını tercih etmeliyiz? Keten tohumunun dış yüzeyine bir selüloz tabakası vardır. Yenildiğinde ise vücuda yarar sağlaması için öncelikle vücudun bu selüloz tabakasını eritilmesi gereklidir. İnsan vücudunda ise bu selüloz tabakasını parçalayıcı enzim bulunmaz. İşte bu sebeple insanlar keten tohumundan büyük ölçüde yararlanamaz. Bunun için keten tohumu yağı üretilir ve insanların bu şifalı bitkinin yağından daha fazla yararlanması sağlanır.

KETEN TOHUMU YAĞININ ZARARLARI NELERDİR?

Aşırı miktarda kullanıldığında ishale neden olabilir. Deride kaşıntı, kızarıklık, şişkinlik yada nefes almada zorluk gibi durumlara yol açabilir. Hamile yada emziren kadınlar ve hormonal sorun yaşayan kişiler tarafından kullanılmamalıdır. Ayrıca prostat kanseri rahatsızlığı olan kişilerin kullanması tavsiye edilmez. Herhangi bir rahatsızlığınız varsa yada ilaç kullanıyorsanız mutlaka doktorunuza danışarak kullanmalısınız.

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
    Kötü           İyi